Despre noi

Farmacie specializata in prepararea tratamentelor personalizate

Inca de la inceput, ne-am propus cresterea calitatii vietii pacientilor nostri prin implementarea conceptului modern de ingrijire personalizata.

 

Echipa noastra este formata din farmacisti cu experienta, acreditati in diverse tehnici de preparare farmaceutica. Laboratorul modern al Farmaciei Crisia, amenajat la standarde de “clean room” ( “camera curata”) reprezinta dovada preocuparii noastre permanente privind siguranta pacientilor, riscuri reduse de contaminare a preparatelor si respectarea unor proceduri stricte de lucru.

Sub indrumarea medicilor specialisti, ne propunem sa raspundem cu bine oricarei solicitari. Astfel, cei care ne trec pragul farmaciei beneficieaza de cele mai bune solutii terapeutice individualizate.

Pasionati de receptura, ne instruim constant si dezvoltam permanent posibilitatile de personalizare terapeutica – totul din dorinta de a excela in arta prepararii tratamentelor personalizate!

 

DSC_8137

MISIUNEA NOASTRA

Cresterea calitatii vietii pacientilor

 

In ultimii ani, a crescut semnificativ cererea privind tratamentele personalizate de calitate, perfect adaptate nevoilor pacientului.

Calitatea relatiei dintre medic, pacient si farmacist este esentiala in obtinerea unui tratament personalizat eficient.

In acest triunghi relational, farmacistul are rolul de a respecta cu strictete recomandarea medicului privind formula de preparat, dar si de a oferi toata asistenta necesara pacientului pentru a-i imbunatati starea de sanatate.

 

Alegerea farmaciei care prepara tratamentul recomandat este foarte importanta! 

 

Eficacitatea oricarei formule este strans legata de calitatea executiei din laborator pentru obtinerea rezultatelor terapeutice dorite.

Farmacia Crisia este specializata in prepararea farmaceutica profesionala. Acesta specializare presupune instruirea continua a farmacistilor din laborator, utilizarea unor ingrediente active de inalta calitate, studii de compatibilitate, aparatura moderna de lucru si dezvoltarea permanenta a formulelor de preparare.

Experienta si ingeniozitatea sunt, de asemenea, factori importanti. La imbunatatirea unei formule sau dezvoltarea unui preparat unic, farmacistul preparator trebuie sa ia in considerare proprietatile fizice si chimice atat ale ingredientului activ, cat si ale excipientilor. Solubilitatea, omogenitatea, vascozitatea, pH-ul si cea mai potrivita forma de dozare sau dispozitiv pentru administrarea tratamentului sunt alte elemente-cheie ale unui preparat de calitate.

Cu o echipa dedicata activitatii de preparare la standarde inalte, formata din farmacisti cu multa experienta, ne propunem sa oferim cele mai bune solutii personalizate pentru cresterea calitatii vietii pacientilor.

 

DSC_7798

Laboratorul Farmaciei Crisia este dotat cu echipamente performante, de ultima generatie. Procedurile de lucru adera si respecta normele RBPF pentru prepararea farmaceutica in medii non-sterile. Acestea  ghideaza farmaciile in aplicarea unor ,,bune practici de preparare” a tratamentelor individualizate pentru administrarea catre pacient.

 

Succesul unei scheme terapeutice personalizate tine foarte mult de calitatea actului de preparare farmaceutica. Profesionistii din domeniul sanatatii, dar si pacientii, si-au dat seama ca numarul limitat de puncte forte si formele de dozare disponibile uzual nu raspund intotdeauna nevoilor lor. Apeland la o forma de dozare individuala, printr-o reteta magistrala ( preparat personalizat ) executata in laborator, se obtine adesea un raspuns terapeutic mai bun pentru ameliorarea sanatatii pacientului.

 

Pe baza retetei magistrale, Farmacia Crisia prepara:

 

 • Combinatii de diferite ingrediente active, asociate intr-o singura forma de dozare
 • Formule de substitutie pentru tratamentele care au fost intrerupte ( in special datorita absentei medicamentelor uzuale )
 • Preparate fara excipienti ce pot cauza incompatibilitati ( de ex., fara coloranti, zahar, lactoza, alcool, etc.)
 • Formule unice sau combinatii de substante indisponibile pe piata

 

Formele farmaceutice ale preparatelor sunt:

 

 • Preparate topice (unguente, creme, geluri, mixturi)
 • Siropuri
 • Preparate transdermice
 • Trochisti (preparate sublinguale)
 • Preparate cu administrare la nivel bucal (paste orale)
 • Capsule
 • Ovule
 • Supozitoare
 • Solutii de uz vaginal sau rectal